Training

Massagepraktijk Carlo Meijer - Training

Sportanalyse

Voordat begonnen kan worden met de revalidatietraining maak ik als hersteltrainer een analyse waaruit blijkt aan welke eisen de sporter uiteindelijk moet voldoen. Aan de hand van het analyseformulier bepaal ik prestatiebepalende factoren waaruit de training zal bestaan.

Trainingsprotocollen kracht, snelheid en uithoudingsvermogen

Een protocol is een soort invulschema dat ik in de praktijk gebruik. In een protocol staan de belastingsvariabelen vermeld. De belastingsvariabelen bestaan onder andere uit het aantal oefeningen, series, herhalingen, pauzes en kilogrammen naast tijd en snelheid en eventuele opmerkingen. Door het protocol op een juiste manier toe te passen verkrijgt men een uitstekend inzicht in hoe het herstelproces verloopt.

Coördinatie

Optimale coördinatie van beweging is nodig om nieuwe blessures te voorkomen. Alle oefenstof richt zich op het perfectioneren van de techniek en coördinatie. Alles wat wordt getraind geeft een coördinatieprikkel. Een onderdeel dat nooit mag ontbreken.

Trainingsschema’s maken

Uiteraard maak ik als hersteltrainer trainingsschema's. Aangezien de training regelmatig wordt geëvalueerd en gecontroleerd pas ik met regelmaat het programma aan dat wordt toegepast op de sporter en op de mogelijkheden van de sporter.